Oświadczenie członków założycieli Międzynarodowego Stowarzyszenia Normobarycznego

Zaproszenie na Ogólnopolskie Forum Normobaryczne 29.02.2020
10 stycznia 2020
Show all

OŚWIADCZENIE

Doktor Jan Pokrywka opracował technologię normobaryczną z myślą o nowych, efektywnych i nieszkodliwych formach poprawy zdrowia człowieka i przedłużania jego życia. Technologia normobaryczna jest następnym, znaczącym etapem, po dziesiątkach lat badań i użytkowania w świecie, niezwykle korzystnych dla zdrowia urządzeń hiperbarycznych HBOT. Normobaria jest z powodzeniem stosowana i nieustannie rozwijana od 2013 roku.

Terapia normobaryczna jest bezpieczna i przyjazna dla człowieka, a jej efekty terapeutyczne ogromne. Biorąc pod uwagę niezwykle dynamiczny rozwój normobarii w ostatnim czasie, w trosce utrzymanie odpowiednio wysokich standardów jakościowych i bepieczenstwa oraz dalszy prawidłowy rozwój normobarii w Polsce i na świecie, doktor Pokrywka, wraz z gronem ludzi od dłuższego czasu zaangażowanych w rozwój tej technologii, zdecydował się utworzyć Międzynarodowe Stowarzyszenie Normobaryczne doktora Jana Pokrywki.

Główne zadania nowo powołanego stowarzyszenia, to:

1. Wspierać i nadzorować rozwój technologii normobarycznej oraz stosowanych przy jej udziale terapii.
  2. Dbać o zachowanie ciągłości badań naukowych nad tą technologią i stosowanymi terapiami.
  3. Upowszechniać normobarię oraz związane z nią idee zdrowego życia i długowieczności, w społeczeństwie polskim i na świecie.
  4. Wspierać użytkowników urządzeń normobarycznych w kwestich technicznych i terapeutycznych oraz nadzorować ich zgodne z ustalonymi normami, bezpieczne i skuteczne użytkowanie.

Doktor Pokrywka wraz z pozostałymi członkami założycielami Międzynarodowego Stowarzyszenia Normobarycznego w przekonaniu, że wszyscy użytkownicy urządzeń normobarycznych kierują się tymi samymi ideałami oraz troską i dążeniami, w kwestii stosowania urządzeń normobarycznych i związanych z nimi terapii, zapraszają ich do przyłączenia się do tej nowej inicjatywy, poprzez wstąpienie w poczet członków stowarzyszenia i aktywne wspieranie go w jego działaniach.

MSN

4 Komentarze

1. Tad Builder pisze:

1. Czy juz jest znany program oraz forma tego forum, tzn np jak dlugo potrwa takie forum, w ogloszeniu jest zmianka o noclegu – czy to forum odbywa sie rowniez 30.02.2020?

2. Czy podczas forum bedzie mozna uzyskac odpowiedzi na pytania dot. rozwiazan technicznych? Chodzi mi tutaj glownie o to czy to forum wpiera takze osoby ktore same chca zbudowac normobarie z niewielka pomoca osob trzecich. Do tej osoby ktore byly wskazane przed Akademie Dlugowiecznosci do udzielenia pomocy odmawiaja udzielenia wsparcia.

3. Czy sam pan Doktor Pokrywka bedzie udzielal odpowiedzi na pytania techniczne?

• MSN pisze:

Dzień dobry! Spotkanie jest jednodniowe, zaplanowane w godzinach 16:00-21:00 z częścią oficjalną na początku i wolną dyskusją następującą po niej. Podczas spotkania Doktor Pokrywka będzie odpowiadał na wszystkie pytania.

2. Dasiek pisze:

Interesują mnie aktualne wyniki doktora na zawartość komórek macierzystych.
    Jakie są koszty energetyczne komory.
    Czy do prowadzenia komory potrzebne są jakieś certyfikaty bądź wykształcenie medyczne.

• MSN pisze:

Dzień dobry! Nie dysponujemy aktualnymi wynikami badań lekarskich Doktora Pokrywki. Koszty energetyczne będą się różnić w zależności od wielkości i wyposażenia komory normobarycznej. Prowadzenie normobarii nie wypełnia definicji działalności leczniczej, nie wymaga więc wykształcenia medycznego.